O nama

Star dance studio je Plesni klub registrovan 21.05.2002 u Ministarstvu Prosvete i Sporta. Svoje delovanje bazira na popularizaciji igračko plesnih aktivnosti. Nalazi se u Domu gluvih i nagluvih lica u ulici Svetozara Markovića 83 u Čačku, sa 300 kvadrata profesionalno opremljenog prostora (dve sale sa ogledalima, kancelarijom…)

Tim: Klub vodi Predrag Katanić sa timom pomagača u vidu 4 koreografa i 2 instruktora i diči se spojem mladosti i iskustva. Ukupno 10 ljudi radi za Star Dance, kroz razne sfere poslovanja, a stručni deo tima redovno posećuje razne seminare, usavršavajući svoje programe i rad sa decom. Klub je aktivan skoro dve i po decenije i pored raznih uspona i padova, veoma smo ponosni na veliki broj generacije koje su prošle kroz naše programe.

Članstvo i ponuda: Star Dance u svojim redovima ima više takmičarskih selekcija raznih uzrasta. Klub je od svog osnivanja postao popularan kod mladih i veoma je zastupljen u redovnom odrastanju naših sugradjana. Rad Kluba zastupljen je kroz više stilova plesa, tako da u našem klubu možete plesati Disco Dance, Jazz Dance, Contemporary, tu je rekreacija u vidu Kangoo Jumps.a. Ostvarujemo sjajne saradnje sa Baletskim studijom Adagio As, takodje aktivno se pleše i salsa preko sjajnih saradnika Salsa Fabrika. Tu je i ansambl za seniore gde su aktuelni socijalni plesovi kao što su Ča ča, Samba, Rumba, Paso Doble, Jive, Tango, Valceri…

Opšti ciljevi: glavno opredeljenje u radu sa mladima predstavlja odgovornost za vaspitanje ove populacije, kao i za njihovo plesno usavršavanje. Takmičenja, nastupi i putovanja su sastavni deo našeg rada, ali glavni cilj Star Dance-a je da mladima predstavlja svetlu tačku u odrastanju. Bez obzira koliko se zadrže u našim redovima, nastojimo da im ostanemo kvalitetna uspomena na vreme provedeno kod nas.

Takmičenja: Star dance je nosilac preko sto pedeset nacionalnih odličja u raznim uzrastima, disciplinama i kategorijama. U sklopu reprezentacije Srbije smo finalisti svetskih takmičenja. Posebno izdvajamo organizaciju Državnih prvenstava u modernim plesovima: (2005 – Hala Borac, 2008 – Čačak, 2009 – Vrnjačka Banja i 2010 – Čačak) koje smo po oceni supervizora veoma uspešno organizovali. Takođe se dičimo međunarodnim takmičenjem koje je naš Klub organizovao u Vrnjačkoj Banji 2017 godine, gde je ugostio 14 zemalja.

Nastupi: plesali smo za mnoge izvođače izvođače (Zdravko Čolić, Slađana Delibašić, Nataša Bekvalac, Bojan Marović, Aleksander Dimmi, Viki Miljković, Neda Ukraden, Neverne Bebe, Goca Tržan, Dragana Mirković…) Posebnu pažnju skrećemo na nekoliko Show programa koje smo, u sopstvenoj režiji i produkciji izveli – velika scena Doma Kulture u Čačku. Zapažena saradnja našeg Kluba ostvarena je i sa FSS sobzirom da smo postali sastavni deo svakog značajnijeg fudbalskog događaja u vidu raznih promocija. Među zapaženim sportskim akcijama izdvajamo saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije gde su naše devojke promovisale “Beach masters” seriju, poznatiju kao odbojku na pesku. Medjutim, i pored dobre volje, bilo bi potrebno više stranica da nabrojimo sve akcije u koje smo uključeni, do današnjeg dana.

Saradnja sa institucijama: ostvarujemo tesnu saradnju sa Plesnim organizacijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Veoma kvalitetno saradjujemo sa svim osnovnim školama u gradu čije umetničko zabavne programe učestalo potpomažemo, a ne retko i u potpunosti organizujemo. Zatim sa Domom učenika, ali i sa mnogim humanitarnim organizacijama, čiju borbu protiv raznih bolesti upotpunjujemo sopstvenim primerom zdravijeg života mladih… Medjutim, posebno ističemo “naš” Savez gluvih i nagluvih, jer sa pomenutom institucijom imamo sjajan odnos. Ponosimo se činjenicom da smo u bitnoj meri uticali da se gluva lica integrišu u redovne životne aktivnosti i to kroz zajedničke akcije koje smo sproveli i koje i danas sprovodimo. Jedna istinska inkluzija na delu.

Back to Top
Close Zoom
Translate »